Õnneks on meil juulis ilmunud üüratult populaarne mobiilimäng, Androidi ja Apple'i nutiseadmetel töötav Pokémon GO, mille kohta on huvitavaid arve liikvele läinud.

Selgub, et Pokémon GO suutis oma esimese kahe kuu jooksul 500 miljonit USA dollarit (447 mln eurot) käivet koguda. Info pärineb mobiilimängude turgu jälgivast ettevõttest App Annie.

Pool miljardit on muidugi üüratu summa, aga veel imetlusväärsem on lühike aeg, mis selleks kulus. Pokémon suutis seda kahe kuuga.

Eelnevalt sama kiirusrekordit hoidnud Candy Crush Saga vajas selleks 200 päeva, Clash of Clans ja Puzzle & Dragons aga mõlemad 400 päeva. Kõik teised, mis on sama saavutanud, vajasid veel palju rohkem aega.

Veebis liigub ka uudiseid, et maksvate mängijate arv on kiiresti langema hakanud. Sellel on kaks usutavat põhjust. Esiteks nii suurte arvude puhul ongi loomulik, et "kriitiline mass" on saavutatud ja vahepeal peab tekkima langus. Miski ei saa kogu aeg ainult kasvada, vähktõbi ehk välja arvatud.

Teiseks väljastasid Go arendajad tarkvaralise täienduse, mis ei võimalda juurkasutaja õigustega (jailbroken või rooted) seadmetel hittmängu enam nautida. Küllap ka nii läks maksvaid mängijaid kaduma.

Foto: tootja

16. septembril ilmus lõpuks müügile ka Pokémon Go Plus ehk ainuke seade, mis võimaldab taskukoletised kinni püüda ka ilma nutiseadme abita. Selle hind USA-s on 35 dollarit ning see suhtleb nutiseadmega Bluetooth Smarti ühenduse teel.

Küsimus on ainult, kas vidinal veel huvilisi jagub, kõigest pigem ruttu tüdinevas läänes on Go maania selgelt lahtumas.

Aasia mängijad on siiski alati kannatlikumad ja kauem lojaalsed, nii et maailmne edu ei jää vast Plusil maitsmata...

Lõpetuseks

Juuli alguses ilmunud Pokémon Go seniseid rekordeid:

* kõige kiiremini 50 miljoni installini jõudnud äpp Google Play Store'is

* maailmas alla laaditud juba enam kui 500 miljonit koopiat

* mängijad on taskukoletisi jahtides maha kõndinud juba 4,6 miljardit kilomeetrit