Ettevõtte pressiteate kohaselt toimub kogu protsess reaalajas - juhtidel on nõudmise korral vaja saata rakenduse kaudu endast pilt, mida võrreldakse rakendusse konto tegemisel tehtud pildiga. Juhil on võimalik valida, kas pildi vastavust kontrollitab tarkvara või inimene.

Uberi sõnul kaitseb see nii juhte kui ka kullereid, kuna takistab nende konto kasutamist kolmandate isikute poolt. Samas tagab see ka sõitjate turvalisuse, kuna kindlustab, et autot juhib õige inimene, kellel on olemas juhtimisõigus ning kõik vajalikud teadmised. Samuti on lisaks pistelistele juhukontrollidele sõitjal võimalik nõuda kontrolli tegemist, juhul kui juht ei tundu vastavat rakenduses olevale juhile.

Pildistamist nõudev teavitus

Uberi sõnul on juhuslike kontrollide tegemise aeg väga selgelt sätestatud, ehk päris sõidu ajal ei ole vaja karta, et juht end järsku pildistama hakkaks. Kontroll võib toimuda platvormi sisselogimisel või väljasõitude vahelisel ajal. Juhul, kui tehtud foto ja rakenduses olev pilt omavahel kokku ei lähe, suletakse konto ajutiselt ning Uber algatab uurimise, et kontoga toimuv välja selgitada.