See toob omakorda kaasa tõenäolise jälgijate arvukuse languse paljudel kasutajatel. Twitter on viimasel ajal üldse tegelenud sellega, et spämmivad võltskontod platvormilt eemaldada ning vähendada nende mõju kogutavatele arvandmetele.

Näiteks teatas ettevõte eelmisel kuul, et lisab kasutajakonto kinnitamiseks uued turvameetmed ning vaatab üle kõik ammustel aegadel loodud kasutajakontod, et teha kindlaks, et varem kontod loonud spämmijatel platvormil kohta ei oleks.

Tõenäoliselt mõjutab Twitteri kasutajakontode kustutamine enim välismaiseid kontosid, kellel on suur jälgijaskond. Twitteri üks tippjuhtidest Vijaya Gadde kirjutas muudatustest räägivas blogipostituses: "Jälgijate arv on nähtav tunnus - seetõttu tahame me inimestele tagada kindlust, et nende numbrite taga on alati tähendus ning numbritega edasi antav info oleks täpne," kirjutas Gadde. "Suurema osa inimeste jaoks langeb nende jälgijate arv nelja või vähema võrra, suurema jälgijaskonnaga kasutajaid võib aga tabada suurem jälgijaskonna langus."

Nüüd jääb üle ainult oodata ja vaadata Twitteri suurimate kuulsuste jälgijatenumbreid. Praeguseks on sotsiaalmeediaplatvormil populaarseimad tegelased Katy Perry (109 609 073 jälgijat), Donald Trump (53 379 873 jälgijat), Taylor Swift (85 566 010 jälgijat), Elon Musk (22 329 075 jälgijat) ning Beyonce (15 303 191 jälgijat). Eks ole näha, kuidas "suurpuhastus" nende kasutajate jälgijanumbreid muudab.

Twitteri sõnul ei pruugi see aga spämmibotide saaga lõpp olla. Ettevõte ütles, et proaktiivse tööga jätkatakse ning jälgijate arvu suurearvulisi muutusi võib seetõttu ette tulla ka edaspidi.