Kui päris mitmes kategoorias oli eestlaste lemmik juba poole küsitluse ajal üsna selgelt juhtima läinud, siis mõne teise kategooria puhul käis tasavägine võitlus kuni lõpuni välja, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Näiteks action-mängu kategoorias jäi Call of Duty: WWII-el puudu ainult 33 häält, et parima tiitel omale saada.

Seiklus-kategoorias läks Assassin’s Creed: Origins üsna kiirelt juhtima ja edastas teisele kohale jäänud Horizon Zero Dawni lausa 29 protsendi võrra ja kolmandaks jäänud Zeldat 36% võrra.

Rollika-kategoorias võitlesid omavahel South Park: The Fractured But Whole ja Horizon Zero Dawn.

Parima kaklusmängu puhul aga oli üsna kiirelt selge, et selles kategoorias Tekken 7-le vastast ei ole. Õudusmängude kategoorias oli ka favoriit üsna kiirelt selge: Resident Evil 7: Biohazard.

ekraanitõmmis

Strateegia oli üks neist vähestest kategooriatest, kus käis kuni lõpuni tihe võitlus The Elder Scrolls: Legendsi, Total War: Warhammer II ja XCOM 2: War of The Choseni vahel.

Teine kategooria, kus ei olnud lõpuni selge, milline reos lõpuks selle eestlaste lemmiku tiitli omale saab, oli ralli. Forza Motorsport 7 ja Need for Speed Payback jäid parima tiitli võitnud Dirt 4-st maha kumbki ainult ühe häälega.

Parima spordimängu tiitli sai FIFA 18, mis sai omale ülekaalukalt üle poolte küsitluses osalenute häältest.

Indie-kategoorias kogus Cuphead omale 40% häältest. Kuid ära mainimist tasuvad kindlasti Night in the Woods, mille poolt hääletas 16% kasutajaid, ja Old Man’s Journey, mis sai 12% häältest.

VR-kategoorias oli kasutajate lemmik Resident Evil 7: Biohazard, aga ära mainimist tasuvad veel Fallout 4 VR, Doom VFR ja Superhot VR.

Parima peremängu tiitli pärast kaklesid omavahel Mario Kart 8 Deluxe, LEGO Marvel Super Heroes 2 ja Super Mario Odyssey.

Veel

Küsitluses osalenutest 40% kuulusid vanusegruppi 25-34. Vanusegruppi 18-24 aastat kuulus 28%, nooremaid kui 18 oli 20% ning 12% olid enam kui 35 aasta vanused.

Mänguplatvormide esikolmiku hulgas olid arvuti, mobiiltelefon ja PlayStation 4.

Küsitlusest selgus veel, et eelmise põlvkonna konsoolid on endiselt tugevalt esindatud. 20% vastajatest omasid PlayStation 3, 19% Xbox 360, Nintendo Wii ja Wii U omanikke oli 12%.

Uue põlvkonna konsoolidest oli tugevalt esindatud PlayStation 4, mis oli olemas 35% küsitluses osalenutest. Xbox One'i omanikke oli 18%, Nintendo Switch oli olemas 7% vastanutest ja PlayStation Vita oli kasutusel 6 protsendil. PlayStation 4 Pro omanikke oli 14% ja Xbox One X-i omanikke 4%.

VR-seadmete hulgast oli populaarseim PlayStation VR (8%), millele järgnes HTC Vive (4%) ja Oculus Rift (2%).

ekraanitõmmis

"Eestlaste lemmikmängud aastal 2017" küsitluse korraldamisel olid abiks Videogamers, Puhata ja Mängida, PlayStation Eesti, Gamestar, X Game Room, Apollo Kino, Red Bull, Konsoolid, Mänguarvutid, Eesti E-spordi Liit, Forte.ee, Hobbygamer, APT Game Generator ja Ääsmäe Noortekeskus EXIT. Täname kõiki, kes küsitluse korraldamisel nõu ja jõuga või kingikoti täitmisega abiks olid.

Lisaks täname kõiki, kes küsitlusest osa võtsid. Tänutäheks loosime 5. jaanuaril 2018 välja auhindu nende vahel, kes küsitluses märkisid, et soovivad loosis osaleda.

Loosi lähevad videomängude (PlayerUnknown’s Battlegrounds, Assassin’s Creed Origins, South Park: The Fractured but Whole jt) kõrval T-särgid, pastapliiatsid, X Game Roomi piletid, Apollo Kino kinkepiletid, arvutihiired jm.

Head vana aasta lõppu ja ilusat uut aastat!