Tänu taksoäppide tulekule on analoogsed jutud sel aastal jõudnud taaskord ajalehtede esikaantele, kirjutab Kiip.ee.

Otsustasime meediakärast ja pressiteadete virrvarrist kõrvale vaadata ning järjestada viis parimat taksoäppi. Parimaks kuulutame sellise, mida on lihtne kasutada ning mil on alati autosid saadaval.

5) Kutsu Takso

Platvormid: Android, iOS, Windows Phone

Ilma ühegi süümepiinata saab viiest kõige kasutajavaenulikumaks taksoäpiks pidada Kutsu Takso't.

Avades äpi, peab kasutaja valima asukohalinna ja talle kuvatakse seejärel erinevatest taksofirmadest koosnev nimekiri. Firmad ei ole reastatud tähestikulises järjekorras ega hinna järgi, ehk kindel loogika puudub.

Isegi kui äpikasutaja leiab endale meelepärase takso, peab ta ikkagi "kiisule" helistama. Lisaks on äpis taksobussi ja asukoha vaated.

Kuna Kutsu Takso ei telli kasutajale autot ise, siis on veidi arusaamatu, et miks seal üldse asukohta kuvatakse. Selline äpp oleks olnud lahe 2008. aastal, mil iPhone 3G sai endale lisaäppide toe, aga 2015. aastal on see tõeline ämbrisseastumine.

(ekraanitõmmis)

4) Taxofon

Platvormid: Android, iOS

Muidu väga prestiižsed ettevõtted Tallink ja Tulika teatasid paar kuud tagasi, et on otsustanud oma jõud ühendada ning luua päris oma taksoäpi Taxofon.

Kuna neil firmadel on palju raha, siis mõte sai kiirelt teoks ning äpp valmis. Kuid tuleb välja, et äpi tegemine ei olegi nii lihtne, et lööd nipsu ning hea, kasutajasõbralik ja mugav rakendus ongi valmis.

Taxofoni puhul jääb mulje, et enne töö vastuvõtmist ei vaadatud seda üle või ei suudetud olla kriitilised. Sarnaselt esiviies madalaimale kohale jäänud Kutsu Taksoga meenutab tulemus 2008. aastast pärit äppe.

Tume taust, koledad ikoonid ning üldiselt kasutu äpp. Isegi neile, kes on sunnitud Tallinki või Tulika taksodega sõitma, on mugavam salvestada telefoniraamatusse dišpetseri number ning kutsuta takso klassikalisel moel.
(ekraanitõmmis)

3) Taxigo

Platvormid: Android, iOS

Kui eelmised meenutavad käkerdisi, siis disaini osas ei saa Taxigole nii karme sõnu öelda. Ikoonid ja nupud on kenad ja kaasaegsed, nende üldine asetus ja kasutamine on arusaadavad.

Küll aga ei saa öelda, et Taxigo oleks kasutajasõbralik ja mugav. Takso tellimiseks viiakse kasutaja üha edasi järgmistele lehtedele/vaadetele.

Taxigo suurim pluss on lähtekoha asukoha määramine, vastavalt telefoni asukohale pakub äpp välja erinevaid asutusi ning firmasid, mis asuvad sinu läheduses.

Kuid karmis taksoäppide heitluses ei piisa vaid paarist plussist, neid oleks vaja veel ja veel, et parimaks saada.
(ekraanitõmmis)

2) Taxify

Platvormid: Android, iOS, Windows Phone

Meie Eesti oma au ja uhkus Taxify platseerub Kiibi edetabelis teisele kohale. Äpp on ilus, seda on lihtne kasutada, see on arusaadav, toimib m-makse ning vajadusel saab tasuda ka sulas või kaardiga.

Mida muud võiks ühelt taksoäpilt tahta? Näiteks võiks seal olla funktsioon sõidukulu jagamiseks mõne sõbraga ning võimalus eelvalida näiteks ainult elektriautosid või taksobusse.

Muus osas on äpp igati hea ja selle arendamine muljetavaldavalt kiire. Eeskuju võiksid võtta kõik seninimetatud taksoäpid.
(ekraanitõmmis)

3) Uber

Platvormid: Android, iOS, Windows Phone

Trummipõrin, ning võitja on suur ja rahvusvaheline Uber ilma Ü-ta.

Uberi kasuks räägivad lihtsus ja mugavus. Pluss Taxify ees on sõidukulu jagamise võimalus sõbraga. Tänu sellele funktsioonile võib 10-eurosest sõidust saada 5-eurone.

Lisaks on uuemates Uberi autodes võimalik auto helisüsteemist mängida Spotify muusikat - väike lisafunktsioon, aga väga kasulik.

Uberi suurim eelis Taxify ees on rahvusvaheline mastaap, sama äpp töötab sama pangakaardiga praktiliselt terves maailmas.

Kuigi Taxify on viimasel ajal võtnud ette rahvusvahelise laienemise, on neil veel pikk maa minna, et Uberile järele jõuda.
(ekraanitõmmis)