PlayerUnknown's Battlegrounds ehk PUBG on kindlasti üks battle royale mängužanri vanimatest tegijatest. Kui varem oli mängul oma žanris tugev turuliidri koht ning tipphetkel mängis mängu lausa miljoneid kasutajaid, siis nüüdseks on tasuta jagatav Fortnite turuosa ja mängijaid järjest rohkem endale haaranud.

Seejuures on Koreas peetava kohtuvaidluse valguses huvitav asjaolu, et algselt tuli Fortnite välja vaid mängurežiimiga, kus mängijad pidid võitlema arvuti poolt juhitud koletistega (PvE - player versus environment), kuid eelmise aasta septembris lisati mängu ka battle royale mängurežiim.

Lisaks on intrigeeriv see, et tegelikult olid arendajad varem partnerid: PUBG mootoriks on Fortnite'i arendaja Epic Gamesi poolt loodud Unreal 4 mängumootor. Samuti on mõlema mänguarendaja suurinvestoriks Hiina firma Tencent.

PUBG esindajate sõnul ongi just varasem partnerlus kohtuasja peamiseks põhjuseks: nimelt hindavad mängu esindajad, et Fortnite on koostöö varjus nende mänguidee maha viksinud ning kasutanud mängude partnerlust ka turunduslikel eesmärkidel.