Need on loomulikult siinkandis alles tänavu jaanuaris tegevust alustanud maailmakuulus Netflix ja Telia arendatav kodumaine MINU.TV. Mõlemad pakuvad kuutasu eest aina täienevat valikut filme-sarju.

Kummagi sisuvaliku suuruse üle võib nuriseda ja seda ka tehakse, aga Telia näeb siiski vaeva, et asja muuta.

MINU.TV-le lisandus koostööpartneriks FOXplay, mis sisaldab Eestis nähtavate FOX-i telekanalite FOX ja FOXLife sarju. Sisu on ligipääsetav Telia TV ja Telia MINU TV kodus vahendusel, ilma lisatasuta.

Aina täienev FOXplay sisaldas alustamise hetkel pressiteate põhjal 200 tunni jagu sisu. Reklaame pole, vaata, palju tahad.

Mis täpselt juba valikus, jääb mitte-Telia kliendile hetkel arusaamatuks. Teenuse koduleht ütleb ainult, et märtsi-aprilli jooksul lisandub 12 sarja, aga ei maini isegi, kas nende kõik valminud hooajad.

Pressiteade teatab siiski, et juba on olemas hittsarja "The Walking Dead" ("Elavad surnud") kuus esimest hooaega – oktoobris valmib teadupärast seitsmes hooaeg –, "Wayward Pines" ja "Da Vinci's Demons" ("Da Vinci deemonid").

Foto: tootja
Foto: tootja

Lähitulevikus peaks lisanduma äpp, et kasutada vaatamiseks nutiseadet. Telia tõotab, et "teatud sarjad" muutuvad äpi kaudu vaadatavaks kohe pärast maailmset esilinastust.

Näiteks "Game of Thronesi" ("Troonide mängu") kuuendat hooaega saab äpiga nautima hakata alates 25. aprillist ehk üks päev pärast maailmset esilinastust.

Eesti on Baltimaades esimene, mis FOX-ilt sellise teenuse sai. Sarnane lahendus toimib juba kaheksas rigiis: Bulgaarias, Hispaania, Kreekas, Poolas, Portugalis, Prantsusmaal, Soomes ja Türgis.

FOX Networks Groupi kuulub maailmselt 300+ telekanalit, millest Eesti televaataja näeb hetkel kolme: FOX, FOXLife ja National Geographic Channel.