Uurisime SEB-lt, miks nende rakendust makseviisina pakutakse ning kas ettevõte on salaja välja tulnud telefonidele mõeldud viipemakse teenusega. Selgub, et päris nii ei ole.

"SEB tõesti valmistab ette NFC makse teenust, kuid kuna see on veel arendusfaasis, hetkel meie kliendid veel seda kasutada ei saa. Loodame, et saame anda konkreetsemat infot selle kohta juba lähiajal," selgitas Fortele SEB kommunikatsioonijuht Julia Piilmann.

Sellegipoolest viisime läbi väikese eksperimendi ja kontrollisime, mida telefon siis teeb, kui valida NFC makseteenuseks SEB rakendus ning üritada viibates kaarditerminalis maksta. Terminal teatas selle peale, et tegemist on viipemaksete tegemiseks ebasobiliku kaardiga.

Swedbank pakub klientidele võimalust telefoniga viipemakseid teha juba eelmise aasta sügisest. Pank pakub seda lahendust aga vaid Androidi operatsioonisüsteemi kasutavate telefonide omanikele ning selleks kasutamiseks on vaja alla laadida Swedbanki äpp "Swedbank 2019 Eestis".

iPhone'i omanikel ei jää mobiilsete viipemaksete tegemiseks muud varianti kui hakata Monese, Revoluti või N26 kliendiks, kuna just need välispangad võimaldavad eelmisest nädalast ka Eesti klientidel kasutada Apple'i makselahendust Apple Pay.