Teatavasti on Euroopa Liidu regulatsioonide järgi andmeside megabaidi piirhind 24 senti üks megabait. Operaatorid on kehtestanud neile aga oma pisut soodsamad pakkumised.

Tele2 teatas eile, et nende €4,99 maksev pakett sisaldab Euroopas nüüd 100 MB andmemahtu. See kehtib kuni 24 tundi pärast aktiveerimist.

Hoopis uus pakett pakub aga võimalust kogu Euroopa peale 30 päevaks üks andmesidepakett võtta. Selles on 1 GB andmemahtu ja see maksab €18,99. Kõvasti kallim kui kodumaal, aga kes palju reisib, selle jaoks muudest võimalustest soodsam ikka.

EMT-l kuupakett Skandinaavias

Võrdlusena võib välja tuua, et EMT mobiilse interneti rändluse pakett Euroopas maksab €5,75, milles on 100 MB andmemahtu. Veidi soodsam on sama mahuga pakett, mida saab kasutada Soomes, Rootsis, Taanis, Norras, Lätis ja Leedus. See maksab €2,94. Nii Euroopa kui Skandinaavia paketid ei kehti mitte 24 tundi, vaid aktiveerimisest kuni Eesti aja järgi keskööni.

EMT pakub ka kuuajalist paketti, milles saab gigabaidi andmemahtu €19 eest. See ei kehti aga kogu Euroopas, ainult Soomes, Rootsis, Taanis, Norras, Lätis ja Leedus.

Elisal soodsaim päevalagi

Elisa pakub kõige soodsamat päevast Euroopa andmeside rändluse paketti. Viis eurot maksev pakett sisaldab 150 MB andmemahtu. Samas ei kehti ka see 24 tundi, vaid aktiveerimisest kuni Eesti aja järgi keskööni.

Elisal on Soome jaoks eraldi kuupakett, millega saab põhjanaabreid külastades kasutada €15 eest 5 GB andmeid kuus. Tõsi küll, allalaadimiskiirus on piiratud 2 Mbit/s peale, aga sama raha eest saab internetti ka Eestis. See sobib eraldiseisvale seadmele, näiteks tahvelarvutile.