"Pärast Euroopa Liidu uue regulatsiooni jõustumist 30. aprillil on inimeste internetitarbimine EL-i riikides tõusnud rohkem kui kaks korda, mis on selge märk sellest, et alanevad rändlusteenuste hinnad on pannud reisijaid välismaal julgemalt mobiilset internetti kasutama," ütles Tele2 tootedirektor Katrin Aron.

Kuigi 1 MB internetti maksab EL-is pärast rändlustasusid alandava regulatsiooni kehtima hakkamist Tele2 kliendile vaid 6 eurosenti, läheb näiteks 1 GB suuruse filmi allalaadimine siiski jooksva hinnastamise puhul maksma üle 60 euro.

"Et internetitarbimist rändluses veelgi julgustada, on meil nüüdsest nii päevane (150MB), 15-päevane (500MB) kui üks kuu kehtiv (1GB) andmesidepakett. Tellides välismaal olles fikseeritud hinna ja mahuga internetipaketi, maksab 1GB suuruse faili allalaadimine või video vaatamine Euroopa Liidus Tele2 kliendile sellest üle kolme korra vähem," kinnitas Aron.

Veebiinfo näitab, et Tele2 Euroopa Liidu 500 MB pakett on soodsam ja kehtib kaks korda kauem kui Telia 400 MB pakett, ja 1 GB paketti pakubki ainult Tele2. Seda muide nii Eestis kui ka Euroopas Tele2.

Venemaa internetipakettide osas on lähim turul olev pakkumine Telia oma, millest Tele2 oma on enam kui 50% soodsam, sisaldab enam kui kaks korda rohkem internetimahtu ja kehtib enam kui neli korda pikemaks perioodiks.

Uued internetipaketid, mida nii Tele2 lepingulised kui ka kõnekaardikliendid saavad välismaale jõudes mugavalt SMS-i teel tellida, on suunatud nelja erinevasse piirkonda, kuhu eestlased enim reisivad.

Euroopa Liidus / Euroopa majanduspiirkonnas, Venemaal ja USA-s on valikus 150 MB, 500 MB ja 1 GB mahuga paketid, kusjuures EL-is saab tellitud andmesidemahtu kasutada ka siis, kui liigutakse ühest Euroopa Liidu riigist teise.

Neljas piirkond on Eesti jaoks olulised sihtriigid Šveits, Tai, Valgevene, Türgi, Egiptus, Iisrael ja Ukraina, kus viibides on võimalik tellida 300 MB mahuga internetipakett.

Kõige rohkem on põhjust rõõmustada USA-s ja Venemaal käivatel klientidel, kellele muutub interneti kasutamine võrreldes jooksva hinnastamisega ligi 80 korda soodsamaks.