Eelmisel aastal andis USA president Donald Trump korralduse lisada Huawei keelatud partnerite nimekirja, kellega USA ettevõtted ei tohi äri teha, kirjutab AM.ee.

Teiste seas pidi Huaweile oma teenused blokeerima Google, kuid ainult nendele seadmetele, mis tulid välja pärast 16. maid 2019. Vanemates seadmetes võis teenust ajutise litsentsiga edasi kasutada, et ei järgneks paanikat ja kaost, kui Huawei seadmed järsku töötamast lakkaksid.

Seda litsentsi pikendati mitu korda, kuid nüüd ei tulnud enam järjekordset pikendamisteadet ja litsents aegus alates 14. augustist.

Mis saab edasi, küsivad nüüd kõik Huawei rohkem kui aasta vanuste seadmete kasutajad, sest põhimõtteliselt on need seadmed praegu määramatus olukorras.

Google ei saa enam lubada oma teenuste (Google Mobile Services, sealhulgas Google'i enda äpid ja Play äpipood) kasutamist, aga praegu veel töötab kõik endiselt.

Ilmselt saab üheks oluliseks küsimuseks peagi, kas Google kinnitab Huawei seadmete jaoks järgmised Androidi muudatused ja uuendused ning kas Google'i teenused ilma nende uuendusteta edasi töötavad.

Halvemal juhul peavad ka vanemate Huawei seadmete kasutajad Google'i teenustest loobuma või vähemalt ei saa enam nende uuendusi.

Samas on USA andnud paljudele firmadele erilubasid Huaweiga edasi kaubelda. Näiteks Microsofti tarkvara töötab tõrgeteta kõigis Huawei masinates, sealhulgas hiljuti välja tulnud MateBooki sülearvutites. Ka Google on taotlenud korduvalt eriluba maailma suurima mobiilitootja Huawei jaoks, kuid talle pole seda antud.