Plaanilised hooldustööd algavad kell 23 ja kestavad hommikul kella 5-ni ning häired võivad sel ajavahemikul olla erineva pikkusega.

Selles ajavahemikus ei ole võimalik ka Mobiil-ID aktiveerimine ega Smart-ID konto registreerimine.

Plaanilised hooldustööd on vajalikud, et tagada SK ID Solutionsi pakutavate teenuste toimimine ja kvaliteet.

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja Margus Armi sõnul peavad välismaal viibivad eestlased arvestama, et nende jaoks ei pruugi katkestus öösel toimuda. „Seetõttu oleks mõistlik olulised allkirjastamise ja autentimisega seotud toimingud varasemaks planeerida,“ märkis ta.

Katkestuse ajal saab ID-kaarti autentimiseks kasutada vaid nendes teenustes, mis on liitunud RIA poolt pakutava riigi autentimisteenusega. Kui hooldustöö edeneb viperusteta, taastuvad kõik teenused 29. mail kella 5-ks varahommikul.

Kui hooldustööd peaksid kestma planeeritud kauem, võib olla häiritud ka andmevahetuskihi X-tee töö, mille tulemusel ei pruugi toimida andmevahetus erinevate infosüsteemide vahel.

„SK on on teinud mitmeid teste ja hindas uuendustööga kaasnevaid riske, seega ei tohiks katkestus olla pikem kui kaks tundi. Hommikuks peaksid kõik nimetatud teenused taas töötama. Samas pole kõike võimalik ette planeerida, mistõttu tuleb arvestada võimalusega, et 29. mai hommikul ja päeval võib esineda tõrkeid e-teenuste kasutamisel. Sellisel juhul palume kindlasti pöörduda e-teenuse pakkuja poole, kus häired esinesid“ lausus Margus Arm.

Katkestus ei mõjuta ID-kaarti kliendikaardina.