Nüüd, pühapäeval Nantucketi Projekti raames, mis juba viiendat aastat järjest konverentsina Massachusettsis Nantucketi linnas aset leidis, osales kaasaegset hologrammtehnoloogiat kasutades lavale projekteerituna ka lindprii Julian Assange, kirjeldades kui vihane ta on teda tabanud jälitamise tõttu. Patsi lüüa küll kuuesekundise viibe tõttu eriti ei õnnestunud.

Teises videoklipis näeb teda arvustamas ettevõtet nimega Google ja eriti NSA-d. Küsitlejaks oli filmitegija Eugene Jarecki.

Nantucketi projekt kujutab endast kunsti-  ja ärimaailma igaaastast konverentsi, kus on nähtud esinemas ka kuulsaid teadlasi, poliitikuid ja muidu vabamõtlejaid.

Assanget on varem nähtud ka videosilda kasutades teistel konverentsidel esinemas, aga hologrammtehnoloogia kasutamine tema kuvamiseks laval on küll nähtavasti esmakordne kogemus.

Hologrammülekande korraldas Kreeka-Briti miljardäri Alki Davidi firma Hologram USA, mis on varem suutnud näiteks lavale hologrammina tuua ka USA räppari Tupaci ja tänavu ka kadunud popiidoli Michael Jacksoni.

Seda mida nende tehnoloogia endast lähemalt kujutab, võib juba uurida ka nende kodulehel http://www.hologramusa.com