Messengeri hoiab paraku käigus Facebook, mis ei taha kaasa aidata sobimatu sisu levitamisele. Alla 15 aastased on veel siiski lapsed, neid kujutavate seksuaalse sisuga materjalide levitamine on keelatud.

Facebooki esindajad teatasid leiust USA võimudele, kes teatasid Europolile, kes teatas juba Taani politseile, mis uuris asja ja esitas 1004-le noorele süüdistuse kõlvatuste levitamises.

Osad süüdistuse saanud on nooremad kui 18 aasta vanused, politsei võttis nendega ühendust eestkostjate kaudu.

Paljud pahategijad saatsid endi sõnul videot edasi "paar korda", paljud aga lausa sadu kordi. Mõnigi kommenteeris hiljem, et teadis, mida teeb, aga miskipärast ei pidanud seda keelatuks.

Kes süüdi mõistetakse, ei pea kartma enamat kui 20 päeva pikkust tingimisi vangistust. Hullem on tõik, et neid lisatakse seaduserikkujate registrisse järgnevaks kümneks aastaks.

Alaealiste seksivideot jagati Messengeri teel viimati mullu sügisel, aga kuna see on suur keeruline juhtum, siis jõudis info avalikkuse ette alles nüüd.

Tele2 avaldas novembri lõpus uuringu, mille kohaselt ka Eesti noored elavad veebis agarat patuelu, mh saadavad endast alastipilte.

Küsitluse põhjal on endast alastipiltide saatmisel innukaim grupp 16-24-aastased noored, kelle hulgast on seda teinud 26% vastanutest ehk iga neljas. Suurima tõenäosusega teevad seda vene keelt kõnelevad noored ja naised.