Seetõttu saabub enamusele üllatusena, et mängusõprade seas on hetkel suurim demograafiline grupp... täiskasvanud naised.

Täpsemalt: vähemalt 18aastased naised moodustavad mängusõpradest tervelt 36 protsenti. Napilt teiseks jäävad vähemalt 18aastased mehed, keda on 35 protsenti. Avalikkuse ees seni ikka "liidriteks" peetud teismelised poisid hõivavad 17 protsendiga alles kolmanda koha!

Kes reaalse eluga kursis, seda ei tohiks tulemused tegelikult väga üllatada. Naised ja mehed, neiud ja poisid naudivad erinevaid videomänge erinevates keskkondades.

Sinu keskealine tädi ei tõtta tõepoolest ehk esimeste seas PlayStationit ja Max Payne 3 ostma, aga võib kulutada arvutis sadade tundide kaupa aega Solitaire'ile, Minesweeperile või Farmville'ile.

Uuringu tulemused kinnitavad veel, et naissoo esindajad pole mängundust avastanud hiljuti. Keskmine täiskasvanud naine on selle hobiga tegelenud keskmiselt juba 13 aastat! Ja naiste-meeste suhe mängurkonnas (kõigis vanusegruppides kokku) on 52/48 naiste kasuks!

Viimase avastuse põhjal võib eeldada, et naiste mängumaitse on päris mitmekesine. Vaevalt nad kogu selle pika aja jooksul ainult Farmville'i ja sarnast toksivad.

Veel kaks huvitavat fakti uuringust:

* vähemalt 50-aastaste naiste osakaal mängurkonnas on tublisti kasvanud (2012. ja 2013. aastate võrdluses tervelt 32% võrra!);

* videomängude ostja on keskmiselt 35-aastane;

* alla 18 aasta vanuseid on mängusõprade seas 29%, 18-35 vanuses 32% ja vähemalt 36aastaseid 36%.

Uuringu lasi koostada USA videomängutööstuse esindamiseks loodud ühendus Entertainment Software Association.