Marshmallow jõudis tavakasutajateni möödunud aasta 5. oktoobril ehk umbes 8 kuu eest. Nüüdseks juba igale kümnendale seadmele kolimine on siiski positiivne, kuna Androidimaailmas pole uute väljalasete laiem levik kunagi kerge olnud.

(Sellest on palju kirjutatud, seetõttu ei hakka üle kordama. Kes tahab, lugegu Forte viimast vastavat ülevaadet.)

6.0 Marshmallow elas veel märtsis alles 2,3% seadmetest. Turuosa kiire hiljutine kasv pole toimunud huvitaval kombel mitte peamiselt 5.0 Lollipopi ehk otsese eelkäija arvelt.

Pigem kahanesid märkimisväärselt oma neljandale eluaastale läheneva Jelly Beani (Androidi väljalasked 4.1 kuni 4.3.1) ning oma kolmandale eluaastale läheneva KitKati (4.4 kuni 4.4.4) pirukatükid.

See tähendab, et paljud on hakanud korraga oma kolme-nelja aasta vanuseid seadmeid uute vastu vahetama. Pole ka ime, uued toredad mudelid ju üsnagi värskelt turul, uued Samsung, HTC, LG ja puha...

Alljärgnevalt ka väike meeldetuletus, millised Androidi väljalasked täna levinud on.

ekraanitõmmis

Kurb aga tõsi, praktiliselt iga kolmas Androidi kasutaja on hetkel valinud KitKati ehk opsüsteemi, mis on ümmarguselt kolme aasta vanune. See tähendab teoreetiliselt vähem turvalisust ning kindlasti vähem töökiirust ja tarkvaralisi võimalusi.