Siiski leidub ka mitte-just-seaduslikke võimalusi piirangust möödahiilimiseks, millest uusim hetkel tehnikasaitidel tähelepanu kogub.

Nimelt on keegi härra Roystan Ross loonud Unity mängumootorile hobi korras uusvariandi Nintendo legendaarsest platvormerist Super Mario 64, mida saab nüüd suvalise brauseriga arvutiekraanil nautida.

Uusvariant kannab nime Super Mario 64 HD, millest võid õigesti välja lugeda, et pildiline pool on värskendatud HD-kvaliteedile vastavaks.

Nimi ei viita aga sellele, et tervest algupärasest teosest on taasloodud vaid esimene tase "Bob-Omb Battlefield". Ja seegi pole suisa üks-ühele kopeeritud: kadunud on punased mündid ja selline tegelane nagu suur Bob-Omb.

Siiski on tore kunagist murrangulist teost arvutiekraanil proovida (nii Windowsi-, Linuxi- kui ka Mac-arvutil). Iseasi, kas Nintendo esindajad soostuvad laskma projektil veebis eksisteerida ja edasi areneda.

Teine arendaja, James Fletcher, viis Rossi töö sammukese kaugemale ja kolis sama uusvariandi iPhone 6-le. Lisas isegi puuteekraani-juhtimise:

Algupärane teos Super Mario 64 ilmus 1996. aastal konsoolile Nintendo 64 ning kujunes üheks mõjukaimaks videomänguks ajaloos.

Selle hüvesid on nii taevani kiidetud kui ka sealset tasemedisaini ja ülesehitust paljudes hilisemates videomängudes innukalt kopeeritud.

Teost osteti umbes 11 miljoni koopia jagu ja hiljem ilmus taskukonsoolile DS värskendatud variant Super Mario 64 DS.

[HILJEM LISATUD] Ega seda lõbu kauaks ei jätkunudki. Nintendo sekkus ja nüüd on SM64 brauserivariant veebist kadunud. Küll aga võib veel leida allalaaditavat varianti, kuigi see Nintendole vaevalt meeldib. (allikas: TorrentFreak)