Camper Van Beethoveni asutaja ja Crackero kaasasutaja David Lowery nõuab muusikateenuse käigushoidjatelt kohtu kaudu 150 miljoni dollari (u 137,3 miljoni euro) ulatuses maksmata autoritasusid.

Muusik David Lowery süüdistab Spotifyt, et ettevõte on õigusvastaselt ja teadlikult kopeerinud ja levitanud tema bändi Cracker muusikat, ilma selleks seaduslikku kokkulepet omamata. Spotifyl puuduvad korrektsed litsentsid ja see on tekitanud bändile märkimisväärset kahju.

Spotify esindaja Jonathan Prince kirjutab oma avalikus vastuses:
“Me oleme omale eesmärgiks võtnud maksta autoritele ja levitajatele iga sendi. millele neil õigus on. Kahjuks, eriti Ameerika Ühendriikides, on tihti vajalikud andmed õiguste haldaja kohta mitte täielikud, valed või puuduvad täielikult.

Kui õiguste haldaja ei ole selge, siis paneme autoritasud kõrvale, kuni me oleme suutnud välja selgitada ning kinnitada, kellele antud õigused ja autoritasud kuuluvad.”

Paistab, et ettevõte on ettenägelikult juba arvestanud selliste võimalike kohtuasjadega ja on loonud spetsiaalse fondi, kuhu maksmata autoritasusid kogutakse.

Samal ajal on käimas läbirääkimised Spotify ja NMPA (National Music Publishers Assn.) vahel.

Läbirääkimiste teemaks on, et Spotify võimaldab täna kasutajatel kuulata muusikat, millele puuduvad neil korrektsed litsentsid ja mille autoritasusid nad automaatselt muusika levitajatele ei maksa.

Spotify on populaarne muusikakuulamise app, mis on ka paljude eestlaste suur lemmik.

Kas ja kuidas nimetatud kohtuasjad ja käimas olevad läbirääkimised hakkavad edaspidi mõjutama Spotifyt ja sealse kuulatava muusika valikut, eks sellele saab loodetavasti järgmise aasta jooksul vastuse.