YouTube Music on mõeldud spetsiaalselt muusika kuulamiseks ning videoid seal üldiselt ei näidata (välja arvatud muusikavideod, kui kasutaja seda soovib). YouTube'i enda arvates on nende teenus konkurentide omast parem, kuna pakub lisaks originaallauludele ligipääsu ka kontsertsalvestustele, remiksidele, kaveritele ja esitusloenditele. Lisaks kasutab muusikateenus ka Google'i tehisteadvuse algoritme ning peaks suutma laule leida ka lihtsalt põgusa kirjelduse alusel (a'la "see laul, kus John Legend laulab uu-uuu-uu").

Samuti on YouTube Musicus oluline rõhk uue muusika avastamisel. Rakendus peaks soovitama uusi lugusid, arvestades kasutaja asukohta, kuulamiste ajalugu ja tegevust.

Teine turule toodav teenus, YouTube Premium, sisaldab endas nii YouTube Musicut kui ka ligipääsu YouTube'i originaalsisule, millele siiani toimus ligipääs läbi YouTube Redi. Põhimõtteliselt ongi YouTube Premium YouTube Redi otsene järglane, kuid lisaks Redi poolt pakutud videosisule saab ligipääsu ka muusikale. Rakendusega on võimalik videoid ka alla laadida või taustal jooksutada ning samuti on teenuse tellija vabastatud kõikidest reklaamidest.

Hind on sarnane teiste tasuliste muusikateenuste omale. YouTube Music maksab igakuiselt 9,99 dollarit, kuid sarnaselt Spotifyle on rakendust võimalik kasutada ka tasuta versioonina. Sellisel juhul kaasnevad aga ka muidugi reklaamid, samuti pole võimalik lugusid alla tõmmata ega taustal kuulata. Kõik kliendid aga, kellel on juba Google Play Music rakenduse tellimus, saavad YouTube Music Premiumi selle hinna sees.

YouTube Premium teenus maksab kuus 11,99 dollarit. Kõik kliendid, kellel on YouTube Redi tellimus, saavad samuti YouTube Premiumi YouTube Redi tellimuse raha eest (10 dollarit).

Uut teenust esialgu Eestis ei pakuta. Küll aga andis Google teada, et edasine laienemine toimub kiiresti. Kui tahta Google'ile teada anda oma soovist teenust võimalikult vara Eestis saada, saab seda teha siin.