„Kui mõni äpi kasutaja haigestub, märgib ta end, st oma koodi, nakatunuks ning teiste kasutajate telefonid - kes on selle koodi meelde jätnud - teavitavad oma kasutajaid võimalikust lähikontaktist. Nii suudabki äpp teavitada ka neid inimesi, keda nakatunu ise ei pruugi teadagi. Äpi kaudu ei laeku riigile mingisugust infot lähikontaktsete identiteedi kohta. Lähikontaktne saab ainult teavituse, et ta peaks koju jääma ja oma tervist jälgima - siin on oluline roll ka inimeste enda vastutustundel," kirjutas ajaveebis ministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni valdkonna nõunik Priit Tohver.

Riik on koostöös 11 Eesti ettevõttega loomas niinimetatud koroonaäppi, mis aitab inimesel võimalikult kiiresti välja selgitada, kas ta on endale teadmata olnud lähikontaktis koroonaviirusesse nakatunuga.

„Ei äpp, äpi kasutaja ega äpi tootja saa kunagi teada, kes olid need inimesed, kellega lähikontaktis oldi. Telefonid suhtlevad omavahel Bluetooth raadiosignaalide abil, vahetades omavahel koode, mis ei ütle äpi kasutajate kohta midagi," kinnitas Tohver.

Sotsiaalministeerium on koostöös eraettevõtjatega Cybernetica, Fujitsu Estonia, Guardtime, Icefire, Iglu, Mobi Lab, Mooncascade, Velvet, FOB Solutions, Heisi IT OÜ ja ASA Quality Services OÜ loonud ühise meeskonna, mis arendab välja koroonaviiruse leviku tõkestamiseks mõeldud mobiiliäpi.

Pole teada, kui palju selle äp loomine maksumaksja raha neelab.