Koronavilkku rakendust on alla laetud üle 2 miljoni korra ja see vastab umbes 37% -le kogu Soome elanikkonnast. 218 Koronavilkku kasutajat on teatanud oma nakkusest.

Kõigi maailma riikide eesmärgiks on saavutada aga koroonaäppide kasutajaskonna suuruseks vähemalt 60 protsenti rahvastikust, kuna Oxfordi teadlased on välja arvutanud, et just sellise näitaja korral oleks neist tõeliselt kasu.

Eesti rakenduse vastav näitaja on täna 9,7 protsenti ehk allalaadimisi on olnud 135 423. Viirusekandjaid on rakenduse kasutajate seas 49.

Soome rakenduse puhul teavitavad nakatunud nakkusest sisestades äppi ühekordse koodi, mille saab nakkuste jälitamisega tegelevalt tervishoiutöötajalt. Seejärel teavitab rakendus neid, kes on olnud nakatunuga lähikontaktis.

Koodi võib saada ainult see isik, kellel on laboratooriumis tuvastatud koroonaviiruse nakkus. Koodi abil tagatakse, et Koronavilkku-hoiatused põhinevad ainult tuvastatud nakkustel. Hoiatuse saajad ja saatjad ei saa teavet üksteise isikute kohta.

Ajavahemikus 1. - 15.9.2015 on 35 % neist, kellel on tuvastatud koroonaviirusnakkus, andnud sellest teada ka Koronavilkku rakenduses.

"Soomlaste üle võib uhkust tunda, sest oleme selles asjas muule maailmale eeskujuks. Soomlased on näidanud, et vastutame nakkus leviku ahelate peatamise eest koos. Meie järgmiseks eesmärgiks on lisada rakenduse katvust veelgi. Näiteks soovitame Koronavilkku rakendust kasutada ka Soomes töötavatel eestlastel," kommenteeris Solita tervise- ja heaoluosakonda juhtiv Risto Kaikkonen.

Koronavilkku töötab uuemates nutitelefonides, milles on Apple ja Google poolt ühiselt loodud Exposure Notifications -liides. Rakenduse saab alla laadida ja tema kohta lisainfot lugeda Koronavilkku.fi veebilehelt