Ja ei, see ei käi puldiga, vaid lihtsalt lehvitate käega kaamera pildiotsija juures oleva lähedussensori ees ning kaamera teeb pildi. Kui on soov näiteks Bulbi teha, siis tuleb lihtsalt lehvitada kaks korda ning katiku sulgemiseks lehvitada uuesti, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Siiski pole Sony esimene, kes sellise funktsiooniga hakkama on saanud. Canoni tarkvara Magic Lantern töötab sarnasel põhimõttel. Kuid see on esimene kord, kui seda funktsiooni lubab kaameratootja enese poolt valmistatud ametlik rakendus – mitte kolmanda osapoole välja antud tarkvara.

Kuigi esmapilgul võib tunduda, et puudutusevaba katiku avamisest pole palju kasu, siiski see nii pole. Näiteks oludes, kus on tarvis, et kaamera kindlalt paigal püsiks, võib nupust katiku avamine tekitada mikrovärinat.

Rakendus on hetkel veel beeta staadiumis ning ühildub mitme Sony hübriid- ning peegelkaameraga, näiteks NEX-5R, NEX-5T, NEX 6, RX100 III, a7S, A7 II jne. Toetatud seadmete täielik nimekiri ning kasutusõpetused on allalaadimislehel.