Nimelt pole häkkerirünnaku (järel)mõjud veel sugugi läbi. Esiteks kulub Sony Picturesi esindajatel muidugi aega oma sisevõrgu ja arvutite tagasi korda saamiseks; mitteametlikel andmetel kuni kolm nädalat, millest alles pool on läbi.

Teiseks ei bluffinud häkkerid niisama, kui lubasid hakata Sonylt hangitud infot ja muud kraami veebi lekitama, kuni nende nõudmised täidetud saavad.

Kuna nende põhiline nõudmine olla aga "võrdsus, mida Sony Picturesi majas ei eksisteeri", on arvata, et selle rahuldamine on raske kui mitte võimatu.

Esimese hooga jõudsid internetti kvaliteetsed koopiad Sony värskest toodangust:

* Teise maailmasõja eepos "Fury" ("Raev", Eesti kinodes linastub alates 24. oktoobrist),

* kunstnik J.M.W. Turneri eluloofilm "Mr. Turner" (igati kiidetud, Eestis nähtud tänavusel PÖFF-festivalil);

* "Annie" (alles 17. detsembril – Eestis 9. jaanuaril – kinodesse jõudev koguperefilm, millest loodetakse hitti; varem ilmunud koomiksi, Broadway muusikali ja mitme filmivariandi kujul);

* "Still Alice" (draama Julianne Moore'iga peaosas, ilmus septembris ja on seni filmifestivalidel reisinud; laiemalt kinodesse jõuab jaanuaris, Eestis levissejõudmise aeg pole teada).

Ja nagu see veel küllalt halb poleks, väidavad Sonyt rünnanud häkkerid, et lekitavad juba lähitulevikus veebi veel "ligi 100 terabaiti" andmeid.

See kõlab ühe suure filmistuudio esindajatele kahtlemata nii hirmutavalt (ja muidugi tõesti on seda), et Sony Picturesi tragöödiast on veel küllap pika aja jooksul põrutavaid uudiseid oodata.

Ootame huviga, kas neil õnnestub häkkereid kuidagi lepitada või koguni taltsutada...