Iseenesest pole niisugustes ulmelistes teooriates midagi väga erakordset, aga haruldane on see, kui mõni avalikus ametis kõrgel positsioonil olev isik neid tõe pähe levitab. Meile tunduks vast sama kujuteldamatu, kui mõni Riigikogu liige või linnapea väidaks tõsimeeli, et Suur Tõll või Kalevipoeg olid päriselt olemas.

Times of India vahendab, et selle nädala alguses toimunud avalikul üritusel olla Deb teatanud, et „internet ja satelliitside eksisteerisid Mahabharata päevil“ ja et eeposes on selle koha küllaldaselt tõendeid. „Kuidas muidu saanuks Sanjaya kirjeldada pimedale kuningale sedavõrd detailselt Kurukshetra lahingut?“ küsis ta. „See tähendab, et internet, satelliidid ja muu selline tehnoloogia olid meie maal juba siis olemas.“

Ka Tripura osariigi kuberner Tathagata Roy toetab minister Debi.

Internetil kui sellisel konkreetset „esimest tööpäeva“ või algust pole, pigem on tegu sujuvalt arenenud leiutisega, märgib IFLScience, ent varaseima daatumi võiks paigutada aastasse 1965, mil kaks arvutit Massachusettsi tehnikainstituudi laboris omavahel suhelda suutsid. ARPANET ehk ühendus Suubritannia ja Norra vahel saadi käima aastal 1973 ning seda võib pidada üleilmse interneti eellaseks.

BBC teatel on säärane trend - moodsa tehnoloogia päritolu iidsele Indiale omistamine - tõusev. Aastal 2014 teatas näiteks India peaminister Nardendra Modi, et ilukirurgia oli vanas Indias olemas, septembris üllatas paljusid aga hariduse abiminister Satyapal Singh, kelle teatel on teises India eeposes Ramajanas selgelt mainitud lennukeid.