Üle maailma just noorte seas populaarne videote ja piltide jagamise sotsiaalvõrgustik Snapchat on sattunud hulga kasutajate kriitika alla. Põhjuseks hiljutine põhimõtteline muudatus süsteemi sisus ja disainis: nimelt eraldati üksteisest suhtlus sõpradega ja kommertslik sisu, viimase hulgas ka kokkupuuted kuulsuste ja nn mõjutajatega (ingl k influencers).

Snapchati looja Evan Spiegel on otsust kaitsnud, öeldes, et endises süsteemis oli suurem oht libauudiste levimiseks. Niisiis peaks uuendus olema kõikide kasutajate huvides.

Ent inimestel on olnud raskusi uue disaini ja sisuga harjuda. Selle kasutajasõbralikkuse puuduste üle on koguni sõna võtnud mitmed kuulsused. Suurim kriitika tuleb selle kohta, et nad ei leia enam kõike vajalikku lihtsalt üles - lihtsus on aga alati olnud üks Snapchati eeliseid.

Nic Rumsey, kes petitsiooni algatas, ütles, et paljud kasutavad VPN-rakendusi, et enda asukohta varjata, sest nii on võimalik uuendusest hoiduda ja Snapchati vanemat versiooni kasutada.

"See näitab kui tüütu see uuendus kasutajate jaoks on," sõnas ta. "Paljud "uuendused" on mõttetud või siis ei käi kaasas nende eesmärkidega, mida Snapchat on aastaid kandnud."

Snapchat vastas aga kriitikale lihtsalt: uuendustega harjumine võtabki aega. "Me loodame, et Snapchati kogukond hindab uuendust, kui nad lõpuks sellega harjuvad," ütles ettevõtte esindaja.

Näib, et miljoni inimese palve uuendus tühistada ja vana toimimisloogika juurde tagasi pöörduda tehnoloogiafirma otsustajaid siiski ei kõiguta.