Selle tulemusel saavad kasutajad turvalise e-identiteedi, mis laseb end autentida ja anda käsitsi kirjutatud allkirjadega samaväärseid e-allkirju.

Kui siiani sai Smart-ID luua pangakontoris, Mobiil-ID või ID-kaardi abil, siis nüüd lisandub biomeetrilise identiteedi kontrollimise võimalus.

Uus identifitseerimismeetod läbis rahvusvahelise auditi ja selle on heaks kiitnud Riigi Infosüsteemi Amet.

Lahendus on innovaatiline kahel põhjusel. Esiteks on biomeetrilise isikutuvastuse protsess täielikult automatiseeritud ja hinnatud vähemalt samaväärseks füüsilise isikutuvastusega. Teiseks võtab Smart-ID registreerimine tänu sellele kõigest paar minutit.

„Järgmiste kuude jooksul peavad kümned tuhanded inimesed uuendama oma kolmeaastaseks saavat Smart-ID kontot. Tänu uuele biomeetrilisele isikutuvastusele saab seda nüüd teha ka ainult biomeetrilise passiga ehk ka siis, kui teistele isikutuvastusvahenditele pole ligipääsu või kui pole võimalik minna pangakontorisse,” ütles SK ID Solutionsi juht Kalev Pihl.

Smart-ID teenuse uus täiendus valmis mitme rahvusvahelise ettevõtte koostöös. Kaasati InnoValor Hollandist, iProov Ühendkuningriigist ja tulemust hinnanud TÜV Informationstechnik GmbH Saksamaalt.

Biomeetriliseks isikutuvastuseks peab inimene olema varem kasutanud Smart-ID-d, ta seadmesse peab olema paigaldatud Smart-ID äpi uusim väljalase, tal peab olema töötava kaameraga ja NFC-toega nutitelefon ning biomeetriline pass.

SK ID Solutions tutvustas Smart-ID lahendust esmakordselt 2017. a. Nüüdseks on selle kasutusele võtnud rohkem kui 200 e-teenust ja 2,6 miljonit inimest, kes teevad selle vahendusel iga kuu üle 50 miljoni tehingu.