Apple'i siseraport leidis, et iPhone 6 ja iPhone 6 Plus painduvad palju tõenäolisemalt kui iPhone 5S. Ametlikult ei ole Apple probleemi tunnistanud, vaatamata asjaolule, et iseseisvad spetsialistid kinnitavad, et telefon paindub liialt ka täiesti tavapärases kasutuses.

Ameerika Ühendriikide ringkonnakohtu poolt avaldatud andmete kohaselt näitasid Apple'i asutusesisesed katsed, et iPhone 6 puhul on 3,3 korda tõenäolisem, et ekraan ülemäära paindub, kui näiteks iPhone 5s puhul. Võrreldes aga iPhone 6 Plusi ja iPhone 5s-i oli vastav kordaja lausa 7,2 kordne. Vaatamata sellele teatas Apple aga, et mingisuguseid tehnilisi probleeme telefonidel ei ole ning jätkas nende müümist.

Pärast seadmete müüki tulekut teatasid mitmed kliendid aga, et nende telefonid väänduvad liialt kergelt. Selle peale teatas Apple ametlikus avalduses, et telefone on kogu arendusfaasi vältel hoolikalt testitud ning "iPhone 6 ja 6 Plus on kooskõlas kõigi Apple'i tootestandarditega või ületavad neid, tagades seadme efektiivse kasutamise igapäevaelus ja olmeolukordades."

Avalduse tulemusel probleem vaibus ning ei kerkinud uuesti esile enne 2016. aastat, kui paljudel iPhone 6 ja 6 Plusi omanikel hakkas kaduma telefoni ekraani puutetundlikkus. Telefonide ekraanide üleossa tekkis vilkuv hall riba ning puutetundlikkus kadus osaliselt või täielikult. Ekspertide hinnangul on probleemi põhjuseks "Touch IC" kiip, mille tõrked võivad omakorda olla seotud telefoni üleliigse painutamisega.

iPhone'ide parandusega tegelev Mark Shaffer kommenteeris olukorda Vice'ile nii: "Ainus, mis sa saad teha, on vältida telefoni painutamist. Ära pilla seda maha ja ära pane seda ühessegi ümbrisesse, mis nõuaks telefoni kokkusurumist või muul viisil jõu kasutamist. Ära pane telefoni oma tagataskusse ega ka esitaskusse, eriti kui see on kitsas tasku. Tegelikult, parem on, kui sa ei pane seda üldse taskusse."

Tänaseks on probleem jõudnud Ameerika Ühendriikide kohtusse. Just kohtuprotsessi raames ongi suur osa ettevõttesiseseks kasutamiseks mõeldud infot lekkinud.