Samsung on Tizeni populariseerimisest väga huvitatud, sest kuigi nad on suurim ja kasumlikem Androidi seadmete tootja, eelistavad nad kasutatava platvormi üle enam kontrolli omada — Androidi omanik on ju Google.

Samsung kasutab Tizenit praktiliselt kõigis oma nutinduse ja nutikoduga seotud seadmetes alates kelladest kuni tolmuimejani, aga nutitelefonides ja tahvlites peaaegu mitte. Ilmunud on ainult mõni Tizeniga telefon, needki nn arenevate turgude tarbeks.

Miks? Üks põhjus on loogiliselt võttes soov oma Androidi turu juhikohta säilitada. Üks teine võimalik põhjus selgus aga hiljuti küberturvaspetsi Amihai Neidermani uuringust: Tizen olla ülimalt ebaturvaline.

Neiderman paljastas saidi Motherboard esindajatele, et suutis Tizenist avastada lausa 40 nõrkust, mis võimaldavad seda jooksutavat seadet veebi teel rünnata ja kontrollida.

Tizen sisaldavat kõige halvemini kirjutatud koodi, mida ta näinud on. Mees järeldab, et selle pidi looma tiim, mis ei teadnud turvalisusest mõhkugi, sest nähtud vigu ei teeks ükski asjatundja.

Ta toob hea näitena välja Tizeni seadmete teenindamiseks loodud e-poe Tizen Store. Koodis leiduvat nõrkus, mis lubab häkkeril seadme juba enne autentimisprotsessi oma võimusesse haarata, et sinna näiteks pahavara saata.

Neiderman lisab, et palju vigast koodi on lisandunud Tizenisse viimase kahe aasta jooksul. Ehk siis algselt seda polnud, kui opsüsteem üldse kokku pandi.

Mees ütleb, et on firmat leitud nõrkustest teavitanud juba mitme kuu eest, aga sai seni ainult automaatvastuseid. Õnneks olla olukord nüüd paranenud ja Samsung väidab, et võtab koostööd täie tõsidusega.

Tizen elab hetkel umbes 30 miljonis nutiteleris ja Samsung plaanib seda kasutatavate telefonide arvu tänavuse aasta lõpuks kuuldavasti 10 miljonini kasvatada.