Mis on aga neljas? Turu-uuringute firma Strategy Analytics kuulutab, et neljanda koha hoidja on värskelt vahetunud.

Seni suuruselt neljas oli BlackBerry seadmeid jooksutanud BlackBerry OS, aga nüüd on selle koha haaranud Tizen.

Tizeni arendamise peamine eestvedaja on Androidi-seadmetootjate vaieldamatu liider Samsung, kes tahaks ideaalis siiski mitte Androidist (s.t teise firma tarkvaraarendusest) sõltuda.

Paraku on Samsung toonud seni välja ainult mõne Tizeniga seadme, millest laiemalt tuntud on nutikell Gear S2. Kuna viimane olla päris müügiedukaks osutunud, aitas see ilmselt Tizenil ka juba neljandale kohale jõuda.

Müügiedukas olla ka Samsungi esimene Tizeni-nutitelefon Z1, mis on Indias müügil alates jaanuarist ja jõudnud turule ka paaris teises Aasia riigis. Seda on ostetud kuuldavasti lausa miljoni eksemplari jagu.

Mobiilse opsüsteemi edu sõltub suuresti seda toetavast ökosüsteemist ehk lahedate teenuste ja äppide rohkusest. Kuna siin on igal uustulijal või isegi Windowsil raske liidritega võistelda, on Tizeni-seadmed valmis ka Androidi-äppe jooksutama.

Sama taktika ehk valmiduse Androidi-äppe jooksutada on valinud muidugi veel teisedki indie-mobiili-opsüsteemide arendajad, näiteks Sailfish OS-i tiim.

BlackBerry OS võib aga oma kunagisest tähtsusest ainult und näha. Isegi seda arendav BlackBerry pistis oma uue nutitelefoni Priv sisse Androidi.