Sel pühapäeval toimus Colorados, Denveri lähistel liiklusõnnetus, mille tõttu Google'i kaardirakendust Maps kasutanud juhid suunati väiksema põllutee peale. Juhid arvasid, et väiksemat teed mööda ummikust möödumine säästab neile aega, kuid tegelikult oli seal probleeme oluliselt rohkem kui tavalises ummikus.

Põllutee muutus nimelt ootamatu liikluskoormuse all mudaseks. Kuna tee oli kitsas, ei saanud juhid ka ümber keerata ning nii oligi üle saja auto lihtsalt väikesel põlluteel lõksus.

Ummikusse kinni jäänud Connie Monsees, kes oli parajasti lähedalasuvast lennujaamast oma abikaasat peale võtmas tunnistas CNN-ile, et olukord oli ootamatu. "Ma keerasin põhiteelt maha, kuna Google Maps väitis mulle, et saan 43 minuti asemel kohale 23-ga," ütles Monsees.

Tema sõnul märkas ta teelt maha keerates, et ka hulk teisi autosid on väikesele teele sõitnud ning oletas seetõttu, et olukord on hea. "Olukord oli heast kaugel," märkis Monsees. Naise õnneks oli ta autol nelikvedu, tänu millele ta suuremate probleemideta mudamülkast pääses. Vaatamata sellele sai tema sõnul ta auto üks eesmine logar kahjustada.

Google'i sõnul võtab nende rakendus arvesse paljusid tegureid, kuid ei suuda alati täiesti adekvaatset infot anda. "Kuigi me töötame selle nimel, et meie rakendus pakuks parimaid sõidusoovitusi, võivad ootamatud tegurid, näiteks ilm, antud juhiste adekvaatsust mõjutada." Ettevõte rõhutas, et iga juht peaks sõitmisel olema tähelepanelik, järgima kohalike seadusi ning jälgima teed ning sellel toimuvat.

Hea lugeja, oled samuti kaardirakenduse "abiga" täbarasse olukorda sattunud? Kirjuta meile oma juhtumist forte@delfi.ee!