Et koroonaäppe ikka palju olema saaks, on nende tootmiseks loonud ühise platvormi isegi alati rivaalitsevad tehnoloogiagigandid Apple ja Google.

Hiljuti aga teatas ka WHO ehk Maailma Terviseorganisatsioon, et tahab koroonaäppide levimisele kaasa aidata. Kui mõnel riigil ametlikku äppi pole, siis WHO on nõus selle tootma.

"Ilma sellise rakenduseta jätaksime hätta riigid, kellel pole võimalust äppi ise valmis teha – need, kus riiklikud tervisesüsteemid on haprad," kommenteeris WHO infojuht Bernardo Mariano Reutersile.

WHO äpp võib valmida juba mai lõpus ja igal kasutajariigil on võimalik seda soovi korral muuta ja edasi arendada.

Kui aga riik tahab jälgimisäppi, tuleb see ikkagi endal toota või võtta kasutusele Apple'i-Google'i platvorm. Senise info põhjal ei võta WHO oma äpis tingimata kasutusele jälgimistehnoloogiat, sest sellega seonduvad privaatsus- ja muud juriidilised probleemid. Bluetooth-side põhine jälgimisvõimalus on kaalumisel, aga veel mitte kindel.

WHO rakenduse panevad kokku vabatahtlikud tarkvaraloojad, kellest mõned on töötanud varem Google'is ja Microsoftis. Tarkvara on avatud lähtekoodiga (iga huviline võib seda muuta ja täiendada) ja pannakse üles GitHubi keskkonda.