Facebooki kõneisiku Jan Sciegienny sõnul pakub uus keskus Facebookile võimalust kontrollida veelgi suuremat hulka sisu ning tehes seda kiiremini kui seni. "Uus meeskond tegutseb mitmete Baltimaades ja Ida-Euroopas levinud keeltega, näiteks suudetakse kontrollida sisu läti, vene, leedu ja eesti keeles," ütles Sciegienny.

Samas ei taha Facebook täpsustada, kui palju inimesi täpselt eri keeltes sisu kallal töötab. "Selle aasta jooksul hakkab keskuses tööle 150 sisumoderaatorit, kes on võimelised tegelema mitmete erinevate kogukondadega, kes Facebooki kasutavad," vastas Sciegienny küsimusele, kui mitu eesti keelt kõnelevat moderaatorit täpselt keskuses tööle hakkab.

Facebook teatas, et kontor loodi Tallinna asemel Riiga seetõttu, et seal on multikultuursem keskkond. "Selleks, et võimaldada ülemaailmset sisumodereerimisprotsessi valime enamasti kontorite asukohtadeks tsentraliseeritud asukohad, mis võimaldavad laiapõhjalist infrastruktuuri ja teenindust mitmes keeles," selgitas Sciegienny. Tema sõnul on Riias mitmekeelne elanikkond ning just seetõttu on see hea paik, kus moderaatoreid otsida.

Kokku on Facebookil üle maailma vähemalt 20 sellist sisumodereerimiskeskust ning seal töötab kokku üle 30 000 inimese, kellest pooled on moderaatorid. Enne Riia keskust avati viimased kontorid Barcelonas ja Essenis.