Firefoxi headuse üle võib muidugi vaielda, aga tundub, et mõni mees oskab Mozilla sirvikust küll palju rohkem välja võluda kui mina.

Mozillas töötav tarkvaraarendaja Dietrich Ayala kirjutab veebis, et testis uute Firefoxi väljalasete võimekust ning avas erinevates versioonides korraga 1691 tab'i ehk paani ehk eraldi aknakest.

Firefox 51 kulutas koos 1691 aknaga avanemiseks ligi kaheksa minutit, aga uusi väljalaskeid 55 ja 56 katsetades juhtus väike ime. Sama asja sooritamiseks kulus kõigest 15 sekundit!

Uusimad variandid on optimeeritud senisest tõhusamalt töömälu kasutama, nii et 1691 paaniga avanev 'Fox kahmas sellest endale ainult 500 MB.

Käesoleva uudise kirjutamise hetkel on Firefoxi uusim üldine väljalase 54.0.1, aga minul võib selles ainuüksi viie paani avamiseks kuluda 15 sekundit. Ehk on asi tööarvutis? Selle põhinäitajad on Win 7 Pro (64-bitine), 8 GB töömälu, Intel Core i5-5300U 2,3 GHz. Firefox on ka 64-bitine, nii et peaks küll asja ära ajama?

Firefox on arvutitel ja nutiseadmetel kaugele Chrome'i varju jäänud, aga Mozilla turvasuunitlusega uus brauser Firefox Focus on päris popp.

Apple'i nutiseadmete enam kui pooleteise aasta vanuse variandi kohta pole kasutajaarvud teada, aga värske Androidi variant kogus oma esimese elukuu jooksul miljon allalaadimist.

Vaata arendaja veebiartiklis toodud paari lustilist võrdlustabelit:

ekraanitõmmis
ekraanitõmmis