Google Play Store'ist saab soetada äppe, muusikat, mobiilimänge, filme, e-ajakirju ja e-raamatuid. Valid kauba, makseviisiks "Tele 2", sisestad oma Google'i salasõna ja ongi valmis.

Üks ost saab olla kuni 15 euro väärtuses ja kuupiir on 150 eurot, mille ületamisel tuleb kasutada krediitkaarti. Tele2 omalt poolt teenustasusid ei lisa.

Forte otsustas uurida, et kas inimesed on võimalusest ka meeleldi kinni hakanud. Uuenduslik selline asi just pole, aga kuna 80% Tele2 klientidest kasutab just Androidi seadmeid, siis oleks mingi statistika huvitav küll.

Selgub, et rahvale paistab asi meeldivat. Esimese viie ööpäeva jooksul kogunes sel viisil ümmarguselt 1000 ostu kokku 4000 euro väärtuses.

Enamik ostudest on mobiilimängu-sisesed maksed, sealhulgas muidugi hetke megahitis Pokémon Go, kus saab näiteks koletiste püüdmiseks varustust juurde osta.

See on muidugi ootuspärane, et kui enamik äppe on tasuta – vähemalt neist, mis huvitavat laiemat kasutajaringi –, siis kulutavad inimesed rohkem raha äpisisestele maksetele, eriti mängudes.

Siiski tasub lapsevanematel valvas olla, et jüngrid ei saaks omapäi Google Plays liiga palju raha kulutada. Eriti, kui selleks pole krediitkaardiandmeid vaja, vaid piisab kõnekaardi krediidist.

[HILJEM LISATUD] Tele2 märgib, et kuuarvega maksmine Androidi seadmel on oluliselt populaarsem kui Windowsi seadmel, aga viimast kasutab ka palju väiksem hulk inimesi.

Tänavu juulis lisasid Tele2 klientidest Windowsi seadmete kasutajad oma kuuarvetele kokku 200 tehingut summas 800 eurot. Valdavalt jällegi mängusisesed ostud. Seda muidugi Windowsi e-poes, mitte Play Store'is.