Ärme unusta, et 2008. aastal kasutusele võetud digiraha maksis veel aasta eest 10 dollarit.

Viimase aasta jooksul on selle väärtus kasvanud üle saja korra; ainuüksi tänavuse novembri vältel enam kui 500%!

Võib öelda, et saabunud on krüptovaluuta buum. Keegi ei tea, milline summa kujuneb bitcoini "tipuks", aga märgid viitavad jätkuvale kasvule.

Tõusu võlgneb valuuta peamiselt oma maine paranemisele. Sellele aitavad kaasa nii tihenevad kuuldused digiraha abil rikastujatest kui ka kasvav arv kauplemiskohti ja asutusi, mis uue asjaga kaasa lähevad.

Bitcoin pole enam midagi räpast ja salapärast, mida seostada häkkerite või veebipõhiste mustade turgudega.

Tugevaim argument uudse vääringu vastu on olnud, et seda ei saa ju pärismaailmas kasutada. Aga see ei vasta enam (päris) tõele.

Muutunud seisu kinnitas selgelt ka tänavune Must Reede, mille vältel võis bitcoiniga šopata juba enam kui 250 kauplemiskohas eri riikides.

(Must Reede on esimene reede pärast tänupühi USAs, mis on kujunenud jõulukinkide ostmise hooaja suureks avapauguks ja levib jõuliselt ka teistesse arenenud lääneriikidesse.)

Forte kirjutas alles möödunud reedel Küprose suurimast eraülikoolist, mis võimaldab õpingute eest maksta bitcoinidega.

Sama võimalus kehtib Virgin Galacticu tulevaste kosmosepiiri-lendude kohta. Kanadas alustas tegevust esimene bitcoini-rahaautomaat, millega sooritati vähem kui kuuga ligi 735 000 euro väärtuses arveldusi.

Bitcoini väärtus ületas aga 600 dollari piiri pärast hiljutist hoiakumuutust USA poliitikamaastikul, kui mitmed tähtsad mehed hakkasid selle vastu soosingut kinnitama.

Nende ridade tippimise hetkel on väärtus juba 1168,20 dollarit!