Paljude arvates autoriõigusi rikkuv internetilehekülg sai alguse Argentiinas, Buenos Aireses tegutseva disaineri soovist töötada välja programm, mis põhineks torrentite vabal liikumisel, kuid ei nõuaks failide allalaadimist, võimaldes vaadata tasuta filme online.

Popcorn Time põhineb torrentifailidel, aga nende sageli tüütu ning aeganõudva allalaadimise asemel võib filmi vaadata otse internetis.

Olulisim eelis tasuliste teenuste nagu Netflix ning Amazon Prime ees seisneb kättesaadavate failide uudsuses: filmide seast leiab ka veel kinolinal jooksvaid linateoseid, mis jõuaksid tasulistesse programmidesse võib-olla alles aasta pärast. Lisaks on torrentipõhine programm kõigile tasuta kättesaadav.

Hetkel on Popcorn Time’i võimalik kasutada operatsioonisüsteemidega Linux, OS X 10.7 ning Windows 7 (või uuemad). Tuleb vaid programm alla laadida ning ligipääs tasuta videostriimingule on saavutatud.

Foto: ekraanitõmmis

Nagu arvata võib, on programm sarnaselt teiste torrentilehekülgedega juba rinda pistnud erinevate autoriõigusi puudutavate süüdistustega.

Juba avamisnädalal oli programmi allalaadimine mõneks ajaks peatatud ning Popcorn Time’i arendajad teatasid, et loobuvad selle kallal töötamisest.

Ei läinud kaua, kuni uus arendaja, sedapuhku YTS, Popcorn Time’i oma hõlma alla võttis ning võimaluse programmi alla laadida taastas.

Kedagi läbi programmi piraatvara levitamises otseselt süüdistada pole võimalik, kuna programmi haldajad ise ei oma mitte ühtegi autoriõigustega kaitstud faili.

Popcorn Time lihtsalt ühendab faili omaniku vaatajaga ning pakub tasuta online-videoteenust filmi vaatamiseks. Ka ei saa programmi levitajad sellest isiklikku kasu.

Sellegipoolest on alust arvata, et nii filmitööstus kui ka tasulise filmistriiminguga tegelevad firmad ei ole valmis Popcorn Time’i eksistentsiga leppima, vähendab ju viimane oluliselt tasuliste teenuste kasutajate arvu ning sissetulekuid.

Popcorn Time’i praeguse arendaja YTS esindaja on öelnud, et vaatamata väikesele avalikkuseni jõudvale segadusele, mis viimastel päevadel on toimunud, ei ole põhjust arvata, et lehekülg kinni pannakse.