See on osutunud koguni nii populaarseks, et inimestel ei jätku kannatust oodata, kuni mobiilimäng nende regioonis või riigis ametlikult käivitub (serveritoe saab) - asukohapiirangust möödahiilimiseks on mitmeid nippe, mida siin seletama ei hakka.

Pokémon Go ilmus vaid Apple'i ja Androidi nutiseadmetele, mitte Nintendo konsoolidele nagu sarjas seni tavaline. Viimasel on projektis samas selge osalus: neile kuulub 32% kaubamärki haldavast The Pokémon Companyst.

Go edu on Nintendo aktsiahinda vähemalt ajutiselt ümmarguselt 90% võrra tõstnud - turuväärtust seega kümnete miljardite eurode võrra. Go on nüüd USA-s igapäevaste kasutajate arvult edukaim mobiilimäng läbi aegade.

Ka asukohapiirangust möödahiilijaid ehk "piraatmängijaid" on palju, lausa miljonites. Veebistatistika näitab, et näiteks Kanadas ja Hollandis elab Go rakendus juba 6,8 protsendis kõigist Androidi seadmetest,

Sellise kiire leviku vastu aitaks ainult (ka muidu mõistlik) otsus teos rutem kõikjal ametlikult kättesaadavaks muuta. Nintendo tegeleb paraku tuuleveskitega võitlemisega ja püüab veebis torrentifailide levitajaid. Aga see on nagu võitlus hüdraga: raiud ühe pea maha, võrsub mitu uut asemele.

Go-kõlbulikke riike on hetkeseisuga kaheksa: esimese hooga USA, Austraalia ja Uus-Meremaa, siis veel Saksamaa ja Ühendkuningriik, nüüd veel Itaalia, Hispaania ja Portugal. Pole aimu, millal ka eestimaalased ametlikult ligi pääsevad.

[HILJEM LISATUD] Ja ongi meid kuulda võetud! Loetud tunnid pärast uudise koostamist selgus, et Go jõudis ametlikult veel korraga 25 riiki, teiste hulgas Eestisse.