Kui te pole kunagi Google Readerit kasutanud või näinud, siis tegu on väga mugava vahendiga RSS-voogude lugemiseks.

Pea igal uudisteväljaandel (ja blogil) on oma RSS-voog, mis sisaldab selle lehekülje artikleid (või postitusi) teksti kujul.

Google Readerisse saab koguda kõik huvipakkuvad RSS-vood ja nii lugeda ühes jutis kõikide väljaannete või blogide artikleid.

Lisaks toimis Reader ka n-ö juurteenusena teiste kasulike rakenduste jaoks. Telefonides ja tahvelarvutites on populaarne Flipboard rakendus, mis muudab tekstilohedest artiklid justkui ajakirjataolisteks lehekülgedeks.

Flipboardi sai lisada kõik Google Readerisse kogutud väljaannete RSS-vood ja neid siis ajakirjana sirvida.

1. juulist sulguvale Readerile on tõsiseltvõetavaimaks alternatiiviks kerkinud Feedly. Enne tähtaega Feedlysse sisse logides saab sinna üle kanda kõik Google Readerisse lisatud RSS-vood.

Feedly värskendas just oma veebisaiti, nii et see on hästi kasutatav kõikide kaasaegsemate veebibrauseritega. Samuti pakub Feedly rakendusi Windows 8 jaoks ja kõigile mobiiliplatvormidele (Windows Phone, iOS, Android ja BlackBerry). Pole ime, et pärast Google'i teadet Readeri sulgemise kohta on Feedly juurde saanud 8 miljonit kasutajat.

Kui aga Feedly pakutav miskil põhjusel ei rahulda, võiks vaadata The Old Readerit, Zite'i, Pulse'i või ülalnimetatud Flipboardi.