Tootja nimetas tulevikule mõeldes kahe eesmärgina uusi Windowseid mitte enam luua (uusimat varianti lihtsalt muudkui edasi arendada) ja leida paari-kolme aasta jooksul miljard kasutajat.

Tundub, et opsüsteem suutis esimese viie elukuu jooksul viiendiku eesmärgist juba täita. MS teatab, et 2015. a lõpus on see aktiveeritud juba 200 miljonis seadmes.

Tarkvara kiirele levikule on kindlasti palju kaasa aidanud kaks asja:

* võimalus Win10 esimese eluaasta jooksul seda tasuta alla laadida (pead juba omama Windows 7 või 8, või siis liituma testprogrammiga Windows Insider);

* agressiivsed levitamisvõtted (on avastatud juhtumeid, kus Win10 püüdis end ise Windows 7 või 8 arvutisse alla laadida ja vahel isegi paigaldada).

Viimane Windows saab 29. juulil üheaastaseks ja 7 või 8 omanikud seda enam tasuta alla laadida ei saa. Saame näha, kas see aeglustab ka 10 levikut.

Microsofti seniste tegude põhjal julgeme ennustada, et nad tutvustavad hiljemalt suvel uusi nippe, kuidas Win10 siiski tasuta saada. Või hakkavad selle allalaadimist ja paigaldamist veelgi pealetungivamalt "soovitama".