Inimesed loovad salasõnu tihti selle põhjal, mis esimesena pähe tuleb. See aga ei seleta, miks kogub viimasel ajal populaarsust sõna dragon (inglise keeles draakon, lohe).

USA mainekas tehnoloogiaajakiri WIRED uuris asja. Selgus, et draakoni menu põhineb vähemalt osaliselt selle müstilise eluka erilisel kohal tänapäeva popkultuuris.

Sellele on kaasa aidanud muidugi viimase seitsme aasta jooksul rahvast hullutanud menuseriaal "Troonide mäng" ("Game of Thrones").

(Tuld purskavad lend)lohed on fantaasiafännide meeli erutanud tegelikult siiski palju kauem. Tolkieni- ja "Sõrmuste isanda" vaimustus algas läänes 1960ndatel, rollimängu D&D levik 1970ndate keskel, hiljem lisandus näiteks müstilise olendeid tulvil "Harry Potteri" seeria...

Teine põhjus võib olla, et veebi lekkinud salasõnad ei esinda siiski kõigi eelistusi, vaid sõltuvalt keskkonnast või andmebaasist, kust need pärinevad, kindlate gruppide eelistusi. Nt videomängukeskkonnas levinud paroolides võib kergemini esineda sõna "draakon".

Kolmas põhjus on muidugi, et inimesed ei viitsi eriti salasõnu vahetada ja uusi mõelda. Kord valitud variant võib püsida aastaid, kasvõi väikeste variatsioonidega, nagu drgn11 või dra111GON.

Samadel põhjustel püsivad enim kasutatud paroolide seas hobidele viitavad sõnad nagu starwars, football jne.

Pahatahtlike häkkerite tegevuse tulemusel ja pahatihti lihtsalt inimliku lohatuse tõttu "lekib" veebi pidevalt paljude andmeid alustades meiliaadressidest ja paroolidest ning lõpetades isikukoodide, telefoninumbrite ja krediitkaardiandmetega.

Selle põhjal on ka teada, et inimesed loovad häkkerite jaoks liiga lihtsaid salasõnu ega viitsi neid vahetada.