On rida tähtpäevi, mille olemasolust lihtinimene kuulnudki pole. Näiteks 11. jaanuaril on rahvusvaheline aitäh – päev, 21. aprillil üleilmne innovatsioonipäev, 3.mail rahvusvaheline paroolipäev. 4. mail Eestis talgupäev, jne.

Ja siis on iga päev igaühe jaoks paroolide ja salasõnade meelespidamise päev, sest kõikvõimalikud seadmed, mis meie igapäevaelu justkui lihtsamaks teevad, tahavad parooli, salasõna, näpujälge, näotuvastust, koodi või muud kriksatrulli kasutaja tuvastamiseks.

Kui parool juhtub meelest minema – ja seda juhtub päris tihti – on järjekordne raudpoltkindlasalasõna loomise päev. Üks lõputu jama!

Sajaprotsendilist kindlust, et keegi su salasõnu lahti ei murra, ei anna ükski asutus ega tähtpäev. Paroolide murdmisele spetsialiseerunud masinaju suudab ühel päeval nagunii sinu seinast läbi minna. Raudpolt.

Aga mida siis ikkagi teha, et parool meelde jääks ja kurikael ei saaks ligi su sotsiaalmeediale ega pangaarvele või saata sinu nimelt kirju, võtta laenu, tellida toitu ja teha muid lollusi?

Loe SIIT edasi, mis on need viis vägevat spetsialistide abiga kirja pandud nõuannet.