Samuti on tore, kui alati ei pea ise midagi tegema ning telefonis toimuvad uuendused ise, automaatselt, kirjutab Digitark.ee.

Kuid kas see on alati vaid positiivne? ilmselgelt muudab iga iseseisvalt tööle hakanud uuendus telefoni aeglasemaks ja paneb selle kasutaja proovile. Samuti on äppidega – hoogsalt mälumahtu kasutades võib nende kasutegur hoopis väheneda.

Vaata telefonis toimuv kriitilise pilguga üle

Mida siis näiteks äppide puhul ette võtta tasub? Kindlasti ei tasu uute huvitavate äppide puhul nende allalaadimisega hoogu minna – iga telefoni tõmmatud/seadistatud lisavidin täidab omakorda nii mälumahtu kui ka aeglustab seeläbi telefoni.

Esmalt soovitavad äppidega igapäevaselt oma telefonis kokkupuutuvad kasutajad tõmmata telefoni vaid neid äppe, mida tõesti vajad ja pidevalt kasutad.

Oleneb kasutajast – arvamused jagunevad seinast seina selles osas, kui tihti võiks oma telefoni kriitilise pilguga üle vaadata.

Kindlasti ei tasu vanu äppe lihtsalt telefoni seisma jätta – kuna nende telefoni tõmbamine on imelihtne, on mõistlik ebavajalikuks osutunud äpid sealt ka kustutada.

Ka piltide ja muude lisavidinate kohta käib sama nõuanne – ladusta telefonis vaid seda, mida tõesti vajad. Ülejäänu paiguta turvaliselt mujale ümber, näiteks Dropboxi, Google Drive’i, Suhtluse Pilve või mujale pilvekettale, mis on mugav ja turvaline.

Automaatsed uuendused ei ole alati vaid rõõm

Sama lugu on erinevate uuendustega. Juba telefoni soetades tee endale selgeks, mida toodetud ning algseadistatud telefon sisaldab. Vajadusel küsi nõu ning abi targematelt seadistatu uuendamise osas.

Mõningad äpid uuendavad end kindla aja tagant iseseisvalt, mis on iseenesest tervitatav, kuid samas toob kaasa telefoni aeglustumise ning kuhjab infokogumit.

Telefoni puhastamiseks soovitavad nutiseadmete kogenud kasutajad äppi Clean Master, mis annab märku sellest, kui palju on sinu telefoni kogunenud üleliigset infot, tuvastab viiruse- ja privaatsusriske.

Äpp annab märku ning soovitab kasutajal telefoni aeg-ajalt puhastada, parandades seeläbi telefoni turvalisust, vabastades mälumahtu ning muutes telefoni kiiremaks.

Äppe alla laadides ning lisainfot telefoni kogudes hoia silm peal ka automaatselt allalaaditud sisul.

Mõnikord võib juhtuda nii, et teiste poolt saadetu salvestub kasutaja teadmata automaatselt telefoni. Näiteks tee esimese asjana selgeks, kas sinu telefon on seadistatud nii, et Messengeri kaudu saabuvad pildid salvestuvad automaatselt galeriisse – kui jah, siis uuri võimalusi selle muutmiseks.

Üleliigsed fotod täidavad telefoni liigselt ning nende kustutamine on tülikas ja aeganõudev.

Fotosid on mõistlik salvestada hoopis pilve, hankida mälukaart ning puhastada regulaarselt telefoni vahemälu.