Tegemist on suurt populaarsust koguva spordivormiga, näiteks 2014. aastal tegeles e-spordiga kokku 89 miljonit inimest maailmas, aastaks 2018 arvatakse e-sportlaste arvu kerkivat lausa 145 miljonini. Kuigi arvutite taga istumine ja arvutmängude võistlustel osalemine polegi ehk väga tervislik, on tegemist juba spordialaga, mis ületab kaugelt suusatamise, jäähoki või tennise populaarsust.

Norra on küll traditsiooniline spordiriik, tugev eriti talispordis, kuid selline otsus sealselt koolilt on siiski ajalooline.

Niisiis, need, kes astusid 2016. aastal keskkooli, saavad valida üheks õppeaineks omale e-spordi, ehk kulutada õppetööst osa videomängudele. Seda valikainet peab küll õpilane spetsiaalselt jaanuariks taotlema ja ühtlasi tuleb valida ka mäng, milles sportida kavatsetakse: Counter-Strike: GO, League of Legends, Dota või StarCraft II.

Kool paneb mänguklassi püsti alaliste mänguseadmetega ja loob ka omad koolimeeskonnad, et nendel mängudel edu saavutada. Nädalas võib e-spordile pühendada viis tundi õppetööd, kuigi lubatud on ka jätkata sama pärast õppetööd.