Üritades veebilehte külastada Google Chrome'i või Mozilla Firefoxi veebibrauseriga, kuvatakse hoiatav sõnum, mis viitab pahavarale veebilehe serveris, selgitab Kahvel.ee.

Mainitud sõnumit kuvab Google automaatselt, kui nende serverid on avastanud kasvõi väiksemagi pahavarale viitava koodijupi veebilehel.

Nordea panga pressiesindaja Jane-Liina Liiv väitis Kahvlile, et nad on probleemist teadlikud ning hetkel tegeletakse vea leidmisega.

Liiv lisas, et probleemist kuulsid nad esmalt klientide käest täna hommikul kella 10 paiku. Pressiesindaja rõhutab, et veateadet ei kuvata kõigile klientidele.

Kas pahavara mõjutab Nordea veebipanga toimimist, ei soostunud Liiv kommenteerima.

[HILJEM LISATUD] Liiv palub uudisele lisada: klientide ees, kel esineb probleeme, vabandame ebamugavuste pärast.

[VEEL HILJEM LISATUD] Nordea kommunikatsioonijuht Jane-Liina Liin kinnitab, et probleem seisneb Google'is, kes on piiranud ligipääsu nordea.ee lehele, s.t lisanud panga kodulehe piiratud ligipääsuga lehtede nimekirja. Hetkel konkreetne tagasiside niisuguse otsuse põhjuste kohta puudub.

Uuringud ei ole tuvastanud ühtegi tõestatud pahavara leviku juhtumit. Oleme Google poole pöördunud palvega nordea.ee leht esimesel võimalusel nimekirjast eemaldada. Teavitame oma kliente ja partnereid niipea, kui on uut informatsiooni.

Klientidel, kes pole õnnestunud kodulehe kaudu internetipanka sisendeda, palume kasutada aadressi https://netbank.nordea.com.

Foto: ekraanitõmmis

Suur tänu Kahvel.ee lugejale vihje eest!