PIN on kood, mis kaitseb SIM-kaardi kasutamist ning kui seda on kolm korda järjest valesti sisestatud, siis telefon blokeeritakse ning seda saa kohe enam kasutada. Blokeeringu avamiseks peab sisestama PUK-koodi.

Eriti tihti küsitakse klienditeenindusest unustatud paroole suvekuudel ja detsembris, kui on rohkem reisimist, puhkamist ja meelelahutusüritusi.

PUK-kood on alati märgitud SIM-kaardist järelejäänud raamile. Seepärast tasub see raam kindlasti alles hoida ja paigutada kohta, kus inimene hoiab enda jaoks olulisi dokumente. PUK-koodi saab kontrollida ka internetis (klientidele mõeldud iseteeninduses).

Selleks, et parool meelest ei lähe, tasub kasutada numbrit, mis seostub millegi erilisega, näiteks tähtpäev.

Oluline, et inimene suudab koodi meelde jätta, sest selle üleskirjutamine ja endaga kaasas kandmine on suur turvarisk. Samuti tuleks uue koodi valimisel vältida lihtsalt äraarvatavaid numbrikombinatsioone nagu 1234 või 1111.

Foto: ekraanitõmmis

Kaval lahendus on kasutada "sõnalist" koodi. Selleks valige meeldejääv sõna - seda on lihtsam meeles pidada kui suvalist numbrikombinatsiooni.

Näiteks sõnale "koer" vastavad mobiiltelefoni klaviatuuris numbrid 5(jkl), 6(mno), 3(def) ja 7(pqrs). Seega tuleb PIN koodiks 5637 ja seda on alati lihtne märksõna abil meelde tuletada.