Tänu mängu hiigeledule lendas Nintendo aktsia algul kosmilistesse kõrgustesse, möödudes läinud nädalal ka Sonyst. Ent täna kukkus see sama hoogsas tempos alla, kuna investorid said teada, et Nintendo ei ole tegelikult mängu tootja. Pisut koomiline on see, et tegu pole tegelikult mingisuguse uue informatsiooniga või asjaga, mis alles praegu oleks ühtäkki ilmsiks tulnud.

Nintendo tegi reede õhtul peale Tokyo börsi tööpäeva lõppu avalduse (õigemini võiks seda vist meeldetuletuseks pidada), milles teatas, et nad omavad ainult 32 protsenti The Pokèmon Companyst. Mäng on valminud The Pokémon Company ja arendusfirma Niantic Labs koostöös. Niantic on ka ühe varasema liitreaalsusmängu nimega Ingress autoriks. Nintendo on neile praegu pigem partneriks. Ent Pokémoni-mänge on Nintendoga loogiline seostada, kuivõrd just nemad tõid 1998. aastal USA turule esimese Pokémonide mängu, mis Game Boyl mängituna üllatuslikult suureks hitiks sai. Ent Pokémon Go juures ei kasutata kusagil Nintendo logo ning see, kes mängu omanik ja looja on, on olnud selge alates eelmisest aastast, mil uudis selle loomisest välja tuli.

Igatahes, tänu teadaandele kukkus Nintendo aktsia täna 17 protsendi võrra, mis rahalises väärtuses tähendab umbes 6,4 miljardit dollarit. Bloomberg märgib, et Tokyo börsi reeglite järgi ei saa osakute hinnad päeva jooksul rohkem kui 18 protsendi võrra liikuda.

Mäng sai Jaapanis muide allalaaditavaks alles eelmisel reedel ning mõne tunniga olid selle endale telefoni tõmmanud enam kui 10 miljonit inimest, Tokyot on haaranud tõeline Pokémonimaania nagu paljusid teisi maailma paiku.