Seetõttu oli aasta alguses rõõmustav lugeda, et New Yorgi linnavõimu ja mitme seal tegutseva tehnoloogiafirma koostööühendus LinkNYC hakkas suurlinna tasuta internetikioskeid paigaldama.

Eesmärk oli asendada 7500 New Yorgis asuvat telefonikabiini kioskitega, kus saab kiiret tasuta wifit, helistada, mobiil- ja nutiseadmeid laadida ning isegi kohapeal asuvat tahvelarvutit kasutada, et linna kohta interneti teel infot koguda.

Wifi ulatus on ka päris meeldivalt suur, see toimib väidetavalt kioskist kuni umbes 45 meetri raadiuses.

Tasuta lõunaga kaasneb vajadus reklaame välja kannatada, aga kõige eelneva eest on see mõistlik hind, nõustub loodetavasti igaüks.

Paraku keelas LinkNYC nüüd kioskites kohapealsetes tahvlites internetis surfamise ära, sest rahvas pruukis seda (khm) mitte eesmärgipäraselt.

Põhjus on ilmselt üsna lihtsalt äraarvatav. Külastajad hakkasid tahvlitest peamiselt ja suurtes kogustes porri vaatama.

Pressiteates toodud ametlik põhjendus muudatuse teostamiseks on diplomaatiline: "need tahvlid polnud mõeldud igaühele pikaajaliseks isiklikuks kasutamiseks", nii et nende abil enam vabalt surfata ei saa.

Tahvlid jäävad oma kohale, aga neist saab nüüd ainult tasuta helistada (sh hädaabikõnesid teha) ja kaarti vaadata. Muidugi saab ka isiklikke seadmeid laadida nagu ennegi.

Projekti käigushoidjad lubavad mõelda uutele lahendustele nagu surfamise lubamine kindlaks lühikeseks ajaks. Seni peate aga "porritama" isiklike kaasavõetud seadmetega.

7500 kioskist on LinkNYC muide veel kaugel. Hetkel leidub neid üle linna ümmarguselt 400.