Et mitte niisama laterdada ja võimaldada huvilistel asja kohta midagi uut ja huvitavat teada saada, esitame värsket globaalset statistikat.

NBC Universali tellitud uuring kinnitab, et maailmne internetipiraatlus on kasvamas ja selle põhiline levikeskkond on BitTorrent.

Näiteks tänavu jaanuaris kasutas internetti "autoriõigusi rikkuvale sisule ligipääsemiseks" 432 miljonit inimest. Möödunud aasta lõikes striimiti või laaditi keelatud sisu alla 9567 petabaiti kuus.

Viimane number käib ainult kolme põhipiirkonna kohta (Aasia ja Vaikse ookeani regioon, Põhja-Ameerika, Euroopa), nii et globaalse piraatluse maht ületab kindlasti juba piiri 10 000 petabaiti kuus.

Vahemikus 2011. aasta novembrist 2013. a jaanuarini on langenud 8% võrra nn cyberlockerite kasutajate hulk, peamiselt Megauploadi tegevuse lõppemise tõttu.

Samas kasutavad netipiraadid oma räpaseks tegevuseks aina rohkem teisi käepäraseid vahendeid: BitTorrenti kasutus kasvas samal perioodil 27% ja lubamatu striimimine 22%. Üldiselt kasvas piraatlus 3%.

4% BitTorrenti ja 8% cyberlockerite (direct downloadi lahenduste) kasutajatest pole muuseas piraatluse libedale teele astunud. See on siiski üllatavalt suur arv: vastavalt iga 25. ja 12. kasutaja on "süüta kui lapsuke".

Suurim piraatluse vahendaja netiliikluse suhtes on muidugi BitTorrent, mille kasutajad laadivad faile samaaegselt nii alla kui ka netti.

BitTorrenti kasutus on kasvanud 2010. aastaga võrreldes 244,9%, "paha" striiming 471,9%, "küberkapitamine" 54,7%.

Lühidalt võib öelda, et keskmine piraat eelistab BitTorrentit, v.a Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas, kus on kõige popim directdownloadida.