Tele2 tootedirektor Katrin Aron annab soovitusi, kuidas kaasa võetud mobiiltelefon võib metsas targaks abimeheks osutuda.

„Vanasti kasutasime õige teeraja leidmiseks kaarti ja mälu, ent ajal, mil Eesti metsad on kaetud suurepärase leviga, on kaval enda suvistesse seiklustesse ka telefon nutika abimehena kaasa haarata. Tegu on küll lihtsa ettevaatusabinõuga, kuid seda soovitust ei tohiks alahinnata," ütleb Tele2 tootedirektor.

Universaalsed soovitused

* Lae telefon täis ja kasuta vajadusel akupanka. Enne metsa minekut kontrolli, et telefon oleks täis laetud ja veendu aku vastupidavuses.

Kui aku kipub kiiresti tühjenema, oleks mõistlik kaasa võtta väike akupank. See ei nõua ruumi, ent võib osutuda oluliseks päästerõngaks kriitilises situatsioonis lähedastega ühendust võtmisel, kuna võimaldab telefoni täis laadida just Sulle sobivas paigas – kasvõi keset metsa.

* Teata lähedastele. Veendu, et vähemalt üks Sinu lähedastest teab, millisesse metsa, kunas ja kui kauaks Sa läksid. Sellega kindlustad, et lähedased hoiavad telefoni enda lähedal ja on Sinust vaid ühe telefonikõne kaugusel. Sama soovitust tasub järgida ka siis, kui metsa minnakse mitmekesi, sest suures noppimistuhinas kaotatakse üksteist kergesti silmist.

* Kasuta kaelakotti. Metsas mütates ei ole telefoni taskus hoidmine kõige mugavam ja see võib taskust välja pudeneda, mistõttu on otstarbekas selle kaasas kandmiseks soetada väike kaelakott.

* Nutitelefoni kasutavad eakad seenelised-marjulised saavad seadet lisaks helistamisele kasutada aga ka mitmeks teiseks toredateks eesmärkideks.

„Need funktsioonid võiksid eakad telefonikasutajad koos lähedastega enne metsa minekut kodus järele proovida, kuna nendega harjumine võib aega võtta,“ soovitab Aron.

* Kasuta taskulambi funktsiooni. Mõnel nutitelefonil on sisse ehitatud taskulamp, teisel tuleb taskulambi-funktsiooni pakkuv rakendus alla laadida. Selleks võib Apple Store, Google Play või Windows Store poodides sisestada märksõnaks „Flashlight“.

* Laadi alla RMK rakendus. Tegu on kasuliku eestikeelse rakendusega, mis määrab Sinu asukoha, aitab hoida kätt pulsil ilmamuutustel, leida lähimad lõkkekohad ja telkimisalad ning palju muud toredat.

* Laadi pereliikmete leidmise rakendus. Äpp nimega Life 360 Family Locator on kasulik eelkõige siis, kui metsa minnakse seltskonnaga. See võimaldab pereliikmete asukohad kaardistada, jälgida nende liikumistrajektoori ning omavahel sõnumeid saata. Kuna tegu on ingliskeelse rakendusega, võiks selle kasutamist enne metsa minekut ühiselt harjutada.