Kuigi roheline mehike uueneb regulaarselt, tuues igakord juurde pisemaid uuendusi, siis versioon L on muutnud mobiilset opsüsteemi praktiliselt tundmatuseni. Nendest muutustest tahangi ma veidi juttu teha, kirjutab ajaveeb The Technorat.

NB! L pole veel lõpuni ehitatud versioon (nagu te näete, pole veel nimegi jõutud läbi mõelda). Tegemist on alles arendajate jaoks välja lastud versiooniga. Nii et funktsioone võib juurde tulla ning olemasolevad võivad muutuda.

Teiseks: Antud postituses on loetletud MINU arvates kõige lahedamad funktsioonid, see põhineb puhtalt minu arvamusel ning see ei pruugi kattuda teie arvamusega.

Material Design

Selle aasta I/O konverentsi üheks kõige kuumemaks märksõnaks oli Material Design. Tegemist on Androidi kasutajaliidese disaini uue filosoofiaga, mille eesmärgiks on teha kasutajaliidese elemendid veidi realistlikumaks.

Ehk siis Androidi arendusmeeskond tahab, et varjud, valgustus, digitaalne tekstuur ja animatsioonid tekitaksid ettekujutuse, et kasutajaliides koosneb füüsilistest objektidest.

Me näeme, milline objekt on aktiivne, mida saab kasutada, mida mitte, milline aken/sakk on üleval pool, milline rakendus allub, milline käsutab, kuhu rakenduse aken kaob ja kust see välja ilmub jne.

Selline disain peaks Google'i arvates tegema opsüsteemi palju kasutajasõbralikumaks, lihtsamaks ning ilusamaks.

Kuigi minu arvates näeb Androidi kasutajaliides praegugi suhteliselt hea välja, hakkab see nüüd veelgi paremini välja nägema ning see on igal juhul hea. Ilusad asjad on alati head.

Kuid mind teevad natuke skeptiliseks ülemineku animatsioonid. Millegi pärast ma kardan, et need võivad pikaajalisel kasutamisel häirima hakata ning isegi kasutaja heaolule halvasti mõjuda.

Loe täisteksti ajaveebis The Technorat!